Godmorgon

Nu är jag vaken, och kan inte somna om, solen lyste mig rakt i ansiktet, men det verkar inte min man ha några problem med. Hans ansikte ligger vänt mot solen, och han ser ut att njuta. Dock kanske inte när han öppnar ögonen, och nästan blir blind, men vem vet? :)
Enligt Stefan så skulle jag få 108kr timmen, så det blir ju någon krona mer i fickan än beräknat. Dock får jag ju betala full a-kasseavgift, så i slutändan kanske jag tjänade 1000kr, men dom är alltid välbehövliga i dessa tider.
När jag får min första lön ifrån caravan, då ska jag fira.. :) och tänk vad mycket pengar jag kan lägga undan varje månad, superbra!
Undrar vad jag ska tänkas göra med dessa pengar en vacker dag? Inte en blekaste aning!

Nu ska jag läsa min mail, på återseende.


Sistadagen.

Nu har jag gjort min sista dag p Catering Companiet, jag fick ihop 31 timmar, så några kronor får jag nog i fickan.. Jag hoppas det iallafall. Vi satt och diskuterade facebook och blogg idag på jobbet, eller grabbarna diskuterade. :) Dem tyckte blogg var töntigt, jag höll såklart inte med. Jag tycker blogg är skoj! Och lär inte ska sluta med bara för några tycker det är barnsligt. :)

Imorgon blir det tandläkaren, ser inte alls fram emot det, men vad ska man göra då. Jag måste ju bli klar med det här någongång!

På måndag börjar jag mitt nya jobb, ska åka dit klockan 9. Jag hoppas jag får jobba med någon normal och trevlig person, annars kan sommaren bli väldigt lång!

Nej, nu ska jag ta och gå ner till Willys, jag börjar bli superhungrig!
På återseende mina vänner.

Systembolaget

Idag körde jag bilen till Systemet, tog med mig Alfred för att ha någon att bära alla plattor, men dock så var han tvungen att visa leg också, så jag blev nekad och fick gå tillbaka med allt igen, så jävla pinsamt och töntigt. Jag visste inte att dem hade en sån princip lag, faktiskt inte. I Sälen bryr dem sig inte alls.

Jag har iallafall köpt mig två par trosor, en bikini, tights och ett par solbrillor idag, tyckte jag förtjänade det!

Idag har jag jobbat till klockan tre, ont i fötterna som fan. Min stortå är fortfarande utan känsel, det känns lite olustigt, men vad gör man då? Jag kan inte direkt väcka den till liv.
Imorgon börjar jag åtta igen, dock vet jag inte vad jag ska göra, mer än att skära sallad & bröd. Men det ska nog Lars fixa, ska du se. :)
På torsdag blir det nog långpanna, vi får se hur länge jag orkar.. blä!

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på Ugly Betty, sedan desperata hemmafruar.. Det är en serie jag börjat gilla en hel del. :)

På återseende mina vänner.
XoXo.

Fått jobb..

Nu har jag fått jobb på Caravan, månadslön på 19500kr. Jag kan inte låta bli att skryta en massa.. :)
Hihi.
Jag börjar på måndag, så jag behöver inte vara arbetslös förrän sista Augusti igen, det kan jag säga att är jävligt skönt!
Jag hoppas det löser sig för er andra med jobb, det gör jag verkligen!

Jag har iallafall jobbat på Catering Companiet idag.. Jag är väldigt trött kan jag säga, alldeles slut i benen.. Jag har verkligen använt hela min kropp.. Det känns bra trottsallt.

På fredagar åker jag och Alfred hem, fast först ska vi til Mora, jag måste besöka tandläkaren.
och på Lördag ska vi ner till Malung på dop, lilla Alice ska få sitt namn printat för alltid, sedan ska jag väl gå någon sväng på marknaden.

Ja, vi får se hur det går med allt.
Men jag är iallafall väldigt glad!!

På återseende.


Packa.

Jag ska snart sätta igång att packa, då skiter jag faktiskt i om jag väcker Alfred.. För han lovade att han skulle diska .. Så det ska han vackert få göra också. Jag tänker inte göra det. Jag måste hem till mamma och hämta mina kockskor och lite annat smått och gott.. Jag vet inte om jag ska packa för att vara borta till den 10 juni, eller om jag ska packa för fem dagar. Vi ska ju åka hem på fredag, jag ska till tandläkaren och på lördag är det dop. Så det kan jag absolut inte missa. Så är det bara.

Vem kollade inte på Robinsson igår?
Jag  kollade, och jag tyckte verkligen det som hände Jarmo var obehagligt, men jag förstod att han skulle komma tillbaka. Han är för envis. Kan inte heller låta bli att hoppas på att Anna vinner, inte bara för att hon är ifrån Mora, men det är en stor del, det kan jag lova.
Någon jag inte tycker ska vinna det är Ellenor, hon har bara åkt på räkmacka tills nu, men vi får väl se hur det går för henne..
  1. Anna
  2. Jarmo
  3. Nina
  4. Ellenor
Det är min rad uppställning över hur jag tycker, sen kan ju inte riktigt jag bestämma. Kommer inte heller bry mig om att rösta ifall vi får rösta på de sista två .. Det får andra lägga ner pengar på, jag tycker det är onödiga pengar.

Jag kommer nog skriva imorgon hur det gick på första dagen, det var ju ett tag sen man jobbade i ett kök. :)

På återseende.
Lindie.

Godmorgon 07.07

Det kvittar vilken tid du är ute med Björne, är du ute mycket senare för att få sova lite längre så funkar inte det.
Han piper ändå klockan 7,07 och kommer man inte ut så skäller han högt.
Så nu sitter jag här, 07,31.. Björne kissade inte mycket utan var mer intresserad av alla fåglar, och det finns ju ganska många fåglar. Så det blev ingen rolig promenad..
Jag ska snart äta frukost, Bryggarlimpa, mums!

Jag ska lägga ifrån mig datorn nu, om jag har tur kanske jag somnar i soffan. :)

Soff filosofin.

Det verkar som en så kallad soff-filosofi funkar på att få jobb, förra året då låg jag i sängen och kollade på film, då ringde telefonen och jag fick jobb tills jag började mitt nästa jobb. Nu satt jag på facebook och fick förfrågningen ifrån en gammal praktikplats, även om det inte är en längre tid så är jag super glad för det iallafall.
Dem jobb man kämpar för verkar man inte få.
Men dem man inte visste man kunde få kommer som på silverfat, det är bra med lite mer arbetslivserfarenhet, absolut! :)

Igår hämtade jag ut min beställda alkohol ifrån systemet. 10 breezer lime, 200kr. Sedan tankade jag för nästan 700kr, och handlade för 120kr.
Sedan enligt kontoutdraget så skulle jag hyrt film för 470kr, men det blev lite tokigt. :) Tobbe hade glömt att ta bort föregående betalares grejer, och skrev bara i mina 70kr. Men det löste vi snabbt genom att jag fick 400kr i handen. Suck, jag som precis varit på Ica och försökt blivit av med dem. Menmen, karma.
Så nu har jag inte många kronor på mitt konto igen, jag har ju lagt över allt till mitt sparkonto.
Jag har även beställt den efterlängtade tvbänken, och min hylla.  1400kr.


Om du ser det här Anna, så har jag inte fått någon inbjudan än, men du får gärna skicka den på nytt, antingen på mailen eller som kommentar, så kan jag ta bort den senare?

Tack Sara, för brödet! Det var guldvärt! <3

Grattis till Paulie och Emmy som fyller år idag!

Hoppar och studsar!

Jag har fått ett litet extra jobb, från och med måndag till den 10:e juni.
Jag är superduper glad.
De är i Borlänge! Catering Companiet!
YEEEAH!

Vardagsbekymmer.

Det finns alldeles för många vardagsbekymmer, saker man stör sig på och anser är mer än börde än kul.
Som att bestämma vad man ska äta för hela veckan, man försöker planera och handla, men tamefan alltid så är det någon viktig del som fattas när man är hemma iallafall.
Något mer som är farligt när man väl är på affären, det är att man oftast är superhungrig, vilket innefattar massor av saker som man egentligen inte hade behövt.. Plus att den som kom på att godiset skulle vara närmast kassorna, borde få låsas in. Det är livsfarligt, toppa superhungrig med flera stora hyllor med godis, det kan bara sluta illa.
Men då får den lilla ängel på vänster axel säga att Godis inte är gott, och att det absolut inte behövs.
Oftast funkar det, men andra gånger kommer man hem med något som man några veckor senare får slänga.
Ett till vardagsproblem, det är att man inte har några rena kläder, att vi tjatar och gnatar om det här, det är ganska ofattbart. Tänk de stackare som bara äger en uppsättning kläder.


Nu piper Björne, jag måste gå!
Ha de bra.
På återseende.

Röda dagar vill alla ha.

Idag är det en röddag, det innebär att Alfred är ledig ifrån skolan både idag och imorgon. Fredagen är ju en såkallad klämdag. Det tycker jag verkligen om!
Medans jag skriver nu så försöker jag ladda in en bild till detta inlägg. Men eftersom jag sitter på mobilt bredband så går det inte allt för snabbt.
Björne väckte mig sisådär vid sju imorse, senare än igår men ändå alldeles förtidigt. Jag gick ut med honom, så att han skulle få göra ifrån sig. Gick och la mig igen, för att försöka somna.. Men han fortsatte pipa, så jag gick väl ut igen .. Pipa för mig innebär kiss eller bajs inne om man inte är vaksam. Så nu har jag varit ut med honom, somnade om och blev väckt av ett pipande vid nio, då fick Alfred gå upp och ge honom mat, men det var inte det som var intressant.
Nu sitter jag vaken, och kan inte somna om något mer.. Och nu piper han inte, sällskapssjuk eller bara kissnödig? :)

Idag ska vi inte hitta på så vidare mycket, bilen får stå stilla idag. Medtanke på mitt låga bensininnehav och att min plånbok är smal. Men imorgon kommer ju sista lönen så då kan jag tanka upp min kära Ewa igen!
Hade tänkt rösta på lördag också, så man har det gjort! Vet inte alls vad jag ska rösta på, Alfred tycker att jag ska rösta på Piratpartiet, men jag vet inte riktigt omjag vill rösta på ett parti som inte har en åsikt i Eu, då röstar jag hellre blankt.
För ärligt talat, jag orkar inte sätta in mig i det hela. Tyvärr.
Det enda jag vet är.. att jag inte vill bli av med våran svenska krona, det är det enda. Annars har jag ingen åsikt i Eu och de i allmänt.

Nu är äntligen Alfred vaken, så jag ska lägga ner skrivandet för stunden.

Ha en fin dag allihopa!

XoXo :)


Mycket har hänt.

Jag har hunnit med ganska mycket sedan jag sist skrev.

I fredags var jag till Malung, jag skjutsade Göran, som jag gjort mycket den senaste tiden. Då ringde iallafall Älvdalens camping, så i måndags var jag där på intervju. Men jag kände att det jobbet inte riktigt var något för mig. Det handlade mest om kvällar (eftermiddagar tills kvällen) och helger. Summa av kademumman, jag ville inte ha jobbet. Dock får vi ju se hur det går, men jag tror hon kände att det var lite långt för mig att pendla.
I tisdags åkte jag till Norra Brändan och har och kommer vara här hela veckan, tills på söndag.
Jag är hundvakt åt en liten sötnos, min hund´s systers son.

Jag sitter iallafall och väntar på svar ifrån Caravan och Älvdalen.
Jofa har jag jobb på i 4 veckor och 3 dagar. Och det är inte alls någon bra lön, men bättre än A-kassan..


Vi får se om jag hinner med något mer inlägg under dagen, väntar på att Alfred ska komma hem.. 

Intervju

Nu har jag varit på intervju, jag tror det gick bra. Men jag har liksom ingen riktig känsla tyvärr. Men vi skrattade och så kändes det bra. Anställning från den 1 Juni till sista Augusti.

På återseende, nu ska jag brassa hem, är skithungrig!

Spenat och arbetsintervju.

Jag sitter och väntar på att min spenatsoppa ska bli varm och god, jag vet att det inte är någon bra kombo när man ska på arbetsintervju, men jag ska borsta tänderna innan jag åker dit. Jag är lite mer nervös idag än vad jag var igår, men jag tror det kommer gå över ganska snart, så får man börjar prata .. eller jag hoppas det iallafall.

Jag har varit på banken med Göran, sedan när jag ändå hade vägarna förbi gamla jobbet så var jag in och sade hej. Det var trevligt att träffa gamla kollegor. Få höra vad som hänt sen sist osv.
Roligt att höra att faktiskt några följer min blogg för att hänga med i vad som händer i mitt liv, det uppskattas kan jag tala om.

Klockan tre gäller det, då ska jag ta med mig mina betyg och omdöme som jag fick ifrån min arbetsledare Lisa. Dock hade inte Kattis hunnit gjort det, men dem kan jag ju ta till nästa jobb jag får söka. :)

Ja, nu ska jag snart äta min soppa.
Ni får ha det så bra allihopa.
Jag återkommer med hur min intervju gick :)

Klockan är 11.

Klockan är elva och jag sa godnatt till Alfred för ungefär en timma sedan, jag har ännu inte lagt mig tillrätta. Jag sitter upp i sängen, eller numera ligger jag på mage och skriver blogg.
Idag har jag faktiskt städat lite i huset, och diskat. men sen kom det ju massor av disk efter det också, så lagom skoj det där när man har dåligt med diskutrymme.
Jag kollar på Shrek 3som jag tittat på tusen gånger, eller ja. Varje gång jag sover över hos min mamma.
Jag har ännu inte sett hela filmen (en gång såklart).

Jag kan ju smått erkänna att jag är nervös, men jag hoppas att min naturliga charm kan funka på dem. Om inte så vet jag inte vad jag ska göra. Håll en tumma nu som jag skrev i tidigare inlägg. Jag kan nog behöva det!

Har även pratat med en kille idag, kanske min blivande jobbcoach, men jag vet inte om det är värt att åka till malung för, ja vi får väl se hur det går med jobbet.

Nu ska jag försöka sova, godnatt.

på onsdag gäller det

På onsdag gäller det att marknadsföra mig själv, visa mitt bästa och vara mig själv. Det här jobbet vill jag ha mest, och jag hoppas att lönen är bättre än den jag skulle få på Jofa. Även om man inte ska vara så himla pengakåt, så kan man inte nöja sig med vad som helst. 86 kr är ju att byta ner sig, på Skistar hade jag 96.. Ja, vi får väl se. Detta jobb är ju även längre, om jag fattat rätt på deras jobbannons.

Så. Detta är min första intervju, och jag hoppas att jag gör bra ifrån mig. Ett stadigt hanslag är ett bra intryck, det har jag lärt mig i skolan.. Vi har ju även tränat på sådana här tillfällen i skolan, men det är inte riktigt samma sak kan jag tycka. Nu är det ju på allvar.

På återseende.

Glad.

Idag hade jag ett missat samtal, med ett meddelande på telefonen. Det var en röst som sa: " Om du fortfarande är intresserad så är vi intresserad av att träffa dig", Klart jag är intresserad tänkte jag. Så jag ringde upp, vi ska ses på onsdag. Jag hoppas verkligen att jag kan få jobbet, för det är längre än Jofa jobbet och det är mer pengar, det tror jag nog.
Håll en tumme för mig.

Nu ska jag åka hem till mig.

På återseende.
Linda

Transtrand, Malung, Transtrand.

Idag ska jag åka till Malung igen, jag ska köra Görann till hans jobb och sedan ska jag själv träffa en arbetsförmedlare. Jag ska tala om för henne att jag helt klart kommer att få jobba på Jofa i sommar, dock beror tiden lite på vilket jobb jag får.. Det känns jävligt skönt att veta att man iallafall får jobba lite i sommar, även om det inte är heeela sommaren. Bättre än sitta hemma och glo i flera månader.

Jag vet att jag tappat stinget med det är bloggandet, men när jag väl har internet så har jag inget vettigt att säga. Men sen händer det att jag har massor av tankar som jag vill få ut till er, när jag inte har internet. Det är lite synd, men det är som det är.

Jag kan iallafall dela med mig av min tanke på vad jag tycker man skulle kunna göra med mitt hus, för flytta blev ju ingenting av. Eftersom jag bara skulle få bo där i 6 månader.

Detta är hur jag önskar att det skulle ha sett ut



Och det är ungefär så här det ser ut. Haha. Jag är inte direkt bra på det här med Paint, men jaja. Varsågod!

På återseende.

Arbetslöshet

Jag har nu varit arbetslös alldeles för länge, det suger. Dock har jag kollat på One Three Hill och Gossipgirl så jag har inte hunnit bry mig, men nu är dem slut så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Idag  är jag hos mamma & Göran, kollat på Snakes on a plane och kollat runt lite på ams.se
Imorgon ska jag åka till Malung, ska först och främst skjutsa ner Göran på jobbet men jag ska även hälsa på pappa på jofa. Vi ska prata jobb osv. Jag kan ju alltid hoppas att jag får något av jobben som jag sökt.


Jag, Sara och Jonas åkte ju till Borlänge förra veckan, vi hade jättetrevligt hela resan dit. Vi diskuterade och skrattade en hel del. Det har jag saknat en hel del. Ska nog åka och hälsa på Sara i nästa vecka.
Om hon vill förstås :)

På återseende.

Vänskap.

När man mår dåligt, och behöver någon.
Då märker man vilka som är ens vänner.
Den som vänder dig ryggen kommer aldrig hjälpa dig.

Transtrand

Det är ett väldigt resande på mig, i onsdags åkte jag till Borlänge med Sara, på Torsdag morgon åkte jag och Alfred till Norrköping  för att umgås en helg med hans mamma. Vi hade supertrevligt. Vi grillade i massor, shoppade, spelade spel och bara umgicks. Norrköping var en väldigt fin stad. Men hemljuva hem. Nu sitter jag i Transtrand, kollar min mail och arbetsförmedlingen, inget nytt.
Jag har sökt jobb på Jofa, till kontoret. Och innerst inne, vill jag verkligen ha det här jobbet!
Så håll tummarna för mig, snälla.

Nu kom min mamma hem, ha det bra!

Norrköping

I torsdags tog vi saaben till norrköping, vi landade i norrköping vid tre. Vi käkade på Max och sedan fick vi vänta ungefär två timmar tills A-M kom och visade oss vägen.
Jag har haft superkul här, det är en jättefin stad faktiskt, väldigt knepig trafikuppläggning dock. Men annars jättefint! :)
" Ja, tycker det är ganska fiint faktiskt " (Intern skämt)
Imorgon ska vi åka hem igen, lite tråkigt att dagarna springer iväg, för jag hade kunnat vara här längre. Men men.

Jag skriver lite mer sedan. (på måndag kanske)
Ha en jättebra dag.
På återseende.
Linda

RSS 2.0